De beste bedrijfsvideo’s maken doe je zo!

Een bedrijfsvideo is een goede manier om je bedrijf te promoten of juist om bepaalde kernwaarden toe te lichten aan je stakeholders. Wil je weten hoe je de beste bedrijfsvideo’s maakt? Lees dan verder! 

  1. Stel een duidelijk plan op

Een goede video begint met een duidelijk plan. Zorg dat je een duidelijke boodschap hebt en dat je weet wat je wilt vertellen en laten zien. Het doel van de video moet duidelijk zijn. Dit helpt je een hoop bij het realiseren van de volgende stap. 

  1. Script opstellen 

Wanneer je weet wat je wilt gaan vertellen is het tijd om uit te werken hoe je het gaat vertellen. Bedenk bijvoorbeeld een aantal vragen die je kunt beantwoorden om je boodschap over te brengen. Bedenk alvast een aantal shots die je wilt opnemen in de video en wie je hiervoor nodig hebt. 

  1. Creëer een shotlist 

Een shotlist is eigenlijk de vertaling van je script naar video. Dus welke beelden heb je nodig om het script tot leven te laten komen? Deel het script op in verschillende shots en denk na over hoe je de boodschap van een specifiek shot het beste naar voren kunt laten komen. Experimenteer met verschillende composities. 

  1. Maak opnames 

Na het opstellen van een shotlist is het tijd voor videoproductie. Maak opnames van alle shots. Maak meerdere opnames van ieder shot zodat je genoeg beelden hebt om mee te werken. 

  1. Montage 

Wanneer je alle shots hebt opgenomen is het tijd om het tot één geheel te maken. Dit doe je door te monteren. Zet alle shots achter elkaar en zorg voor een goed lopende video. Wanneer achteraf blijkt dan één van de shots niet helemaal goed is gegaan is het beter om het shot opnieuw te doen. 

Bedrijfsfilm laten maken 

Dit is in grote lijnen hoe je een succesvolle bedrijfsfilm maakt. Wil je zeker weten dat je een professionele bedrijfsvideo krijgt of heb je hier zelf geen tijd voor? Dan kun je ook een bedrijfsfilm laten maken. Door de videoproductie uit te besteden aan een professionele partij ben je verzekerd van een top bedrijfsfilm.