De leukste bedrijfs uitjes voor je team op 1,5 meter

Ondanks dat velen van ons inmiddels gevaccineerd zijn, is COVID-19 nog steeds in onze samenleving. Daarom is het verstandig om je bedrijfs uitjes verantwoordelijk te organiseren. Er zijn genoeg activiteiten die je kunt doen op afstand van elkaar, zodat je plezier kunt hebben zonder je collega’s in gevaar te brengen. Hier volgen de leukste coronaproof bedrijfs uitjes voor je op een rijtje. 

1. Bedrijfs uitjes naar Klimpark 

Veel activiteiten voor bedrijfs uitjes die coronaproof zijn, vinden buiten plaats. Zo ook het klimpark! Je hebt verschillende klimparken in Nederland, onder andere in Apeldoorn en Friesland. Als je een bedrijfs uitje plant in een klimpark, dan kun je de hele dag in de frisse buitenlucht zijn zonder je zorgen te maken dat je te dicht op iemand kan staan. Er bestaan verschillende activiteiten die je kunt doen in een klimpark. Zo kun je tot aan de boomtoppen klimmen, met een zipline naar beneden gaan of abseilen. Genoeg te doen dus, voor jong en oud.

2. Bubblebal

Een andere coronaproof activiteit tijdens bedrijfs uitjes is Bubblebal. Bij dit spel heb je allemaal een groot, opblaasbaar, rond pak om je lichaam waarmee je gaat voetballen. Je kunt jezelf op de grond laten vallen, tegen anderen aan botsen en spelletjes spelen zonder dat je ook maar enig risico loopt op hard vallen. Namelijk, je pak vangt je toch op. Dit spel is uitermate geschikt als bedrijfs uitje in Corona tijd omdat je geen fysiek contact met elkaar maakt. Er zit altijd een dikke laag plastic en lucht tussen twee personen. Bubblebal is een hilarisch spel waarin de samenwerking van jou en je collega’s op de proef wordt gesteld. 

3. Mijnenveld 

Wil je zelf bedrijfs uitjes organiseren? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een spel-traject. Dit kun je buiten organiseren in een park, bos of op een industrieterrein. Mocht je binnen een grote ruimte tot je beschikking hebben, kan dit ook. Bedenk verschillende spellen die je team afwisselend spelen, om zo drukte bij een enkele activiteit te voorkomen. Een veel gebruikt spel is mijnenveld. Dit ken je misschien nog wel van de middelbare school. Je hebt een veld waar objecten liggen. De objecten zijn de ‘mijnen’. Maak tweetallen. De één gaat geblinddoekt het veld in en moet de mijnen ontwijken, terwijl de ander richtingaanwijzingen geeft. Dit spel test je samenwerking en je communicatie met je collega’s. Wie het eerst de overkant heeft bereikt, wint. 

4. Lasergamen 

Een andere populaire activiteit die gedaan wordt tijdens bedrijfs uitjes is lasergamen. Dit kun je op talloze plekken doen in Nederland. Vaak wordt lasergamen georganiseerd in een groot pand, bijvoorbeeld op een industrieterrein. Het moet enigszins donker zijn. Want, anders kun je de lasers natuurlijk niet zien. Lasergamen is een activiteit waarbij je makkelijk de 1,5 meter afstand van elkaar kunt waarborgen. Ook speelt het zich af in een grote ruimte die doorgaans goed geventileerd is. Mocht je toch twijfelen, kun je dit altijd van tevoren vragen aan het bedrijf. 

Verantwoord op pad

Genoeg te kiezen dus! Er zijn nog talloze andere bedrijfs uitjes die je kunt doen op veilige afstand. Vraag vooral aan je andere teamleden of zij een leuk idee hebben.