Het belang van nieuwe content voor je SEO

Heb je een website, dan is het van belang dat je regelmatig nieuwe content erop plaatst. Niet alleen omdat je bezoekers dat leuk vinden, maar ook omdat dat goed is voor je SEO. Ga je consistent in de weer met het plaatsen van nieuwe artikelen, video’s en andere content? Dan ziet Google dat als iets positiefs. Hieronder vind je verschillende redenen waarom het regelmatig plaatsen van nieuwe content verstandig is.

Wordt regelmatig geïndexeerd

Hoe vaker je je website aanvult met nieuwe content, hoe vaker Google je website komt checken. Iedere keer als Google dit doet, heb je de kans om hoger in de zoekmachines te komen te staan. Zorg dus dat je je website regelmatig update. Het is daarbij wel van belang dat je de kwaliteit hoog houdt. Online content die volgepropt is met zoekwoorden ziet Google al gauw als spam, waardoor je juist strafpunten krijgt in plaats van een hogere positie in de rankings.

Meer zoekwoorden door nieuwe content

Bestaat je site uit veel content? Dan zullen er (als je website goed SEO geoptimaliseerd is) ook meer zoekwoorden op je site staan. SEO optimalisatie door middel van het plaatsen van SEO content zorgt ervoor dat je hoger in de rankings kunt komen te staan. Dit doe je niet van de één op de andere dag; het zal een tijdje duren voordat Google je hoog in de zoekresultaten plaatst.

Informeer je publiek

Als je erin slaagt de bezoekers van je website consistent te informeren over voor hen relevante onderwerpen, zorgt dit ervoor dat ze vaker terugkomen. Ook dit waardeert Google. Probeer dus content te plaatsen die niet alleen SEO geoptimaliseerd is, maar waar je publiek ook daadwerkelijk iets aan heeft. Wil je meer weten over SEO optimalisatie en/of hulp bij deze vorm van marketing? Neem een kijkje op de website van Brandfirm Online Marketing.