Vergroot de zichtbaarheid van jouw bedrijf op social media

Vroeger was het gebruikelijk om nieuwe klanten te trekken met behulp van een advertentie in de krant. Door de komst van de modernste technologieën lezen steeds minder mensen de krant, waardoor het lastiger is geworden voor bedrijven om hun bereik te vergroten. Om nieuwe klanten te krijgen moet je als bedrijf met de tijd meegaan. Dit houdt in dat je gebruik moet gaan maken van social media. Steeds meer bedrijven doen dit en dus is de concurrentie op de verschillende kanalen groot. In deze blog vertellen wij je graag hoe je de zichtbaarheid van jouw bedrijf op social media kan vergroten. Lees snel verder en wordt een echte specialist in social media marketing!

1. Reageren op anderen

Social media kanalen staan erom bekend dat het een internationaal sociaal netwerk is. Dit betekent dat je dus niet alleen berichten de wereld in stuurt, maar ook op anderen moet reageren. Door regelmatig op de opmerkingen van jouw klanten te reageren zorg je ervoor dat zij zich betrokken voelen. De betrokkenheid van je bedrijf neemt hierdoor toe wat noodzakelijk is om goede resultaten te boeken. Daarnaast is het altijd een goed idee om mensen en bedrijven te gaan volgen die je interessant vindt. Dit kunnen bijvoorbeeld experts zijn die relevant zijn voor jouw vakgebied. Door deze twee dingen regelmatig te doen, val je op als een actieve gebruiker en zal het desbetreffende social media kanaal je hiervoor belonen.

2. Hashtags gebruiken

Het is inmiddels algemeen bekend dat mensen voortdurend op zoek zijn naar informatie. Deze informatie vinden zij niet alleen op het internet, maar ook grotendeels via social media. Om snel de juiste informatie te vinden wordt er op social media vooral gebruik gemaakt van hashtags. Instagram is hier een goed voorbeeld van. Wanneer je wilt dat mensen jouw berichten lezen, dan is het noodzakelijk om veel hashtags te gebruiken. Je mag in ieder bericht zo’n 30 hashtags gebruiken om zoveel mogelijk bereik te krijgen. Gebruik niet te veel populaire hashtags aangezien jouw berichten hier gegarandeerd onder sneeuwen.

3. Voorlopen op de concurrent

Tegenwoordig is het gebruik van social media door bedrijven nog niet bij iedereen populair om de zichtbaarheid te vergroten. Dit is dan ook precies waar er voor jouw bedrijf kansen liggen. Om jouw kansen te vergroten is een ijzersterke social media strategie wenselijk. Dankzij deze strategie is het mogelijk om zoveel mogelijk mensen te binden aan jouw bedrijf. Hoe meer mensen er verbonden zijn, des te minder snel zij overstappen naar de concurrent. Vergroot deze binding met jouw klanten nog eens extra door bijvoorbeeld nieuwsbrieven te versturen met e-mail marketing

Schakel eens een online marketingbureau in

Kom je er ondanks onze tips niet helemaal uit met het vergroten van jouw zichtbaarheid op social media? Neem dan eens een online marketingbureau in de arm. Hier werken diverse marketeers die ieder hun eigen vakgebied hebben. Enkele voorbeelden zijn SEO-, SEA- en social media marketeers. Al deze marketeers zijn er om jouw bedrijf succesvoller te maken op het internet. Iets dat in deze digitale wereld zeker weten niet meer mag ontbreken!