Zaken relaties onderhouden doe je zo

Zakelijke relaties zijn ontzettend belangrijk voor een gezond bedrijf. Zakelijke relaties zorgen voor een goede sfeer binnen het bedrijf, maar ook voor de groei het bedrijf. Daarom is het belangrijk dat je deze relaties goed onderhoudt. Maar hoe doe je dat nou? Het onderhouden van zaken relaties en relaties met klanten is best een opgave, in dit artikel geef ik je tips over het onderhouden van deze relaties.

Hou je relaties op de hoogte

Je relaties op de hoogte houden van wat er gaande is binnen jouw bedrijf kun je doen met behulp van e-mail marketing of voor wie origineel wil zijn werkt een ouderwetse brief ook nog steeds goed. Tegenwoordig kan je dit heel makkelijk automatiseren, als het om e-mailmarketing gaat natuurlijk. Dit betekent dat dit je relatief weinig werk kost en veel kan opleveren. Het is wel belangrijk dat je het waar kan persoonlijk houdt, anders haken de meeste relaties snel af.

Verwen je zaken relaties

Leg je zaken relaties zo nu en dan eens in de watten. Dit kun je doen door je zaken relaties zo nu en dan eens een geschenk te geven. Want zeg nou zelf wie vindt het nou niet leuk om af en toe een presentje te krijgen. Mijn tip is om een geschenk cadeau te doen waar de relatie ook echt iets aan heeft. Denk bijvoorbeeld aan een bedrukte USB stick. Dit is de bedrukte pen in een nieuw en modern jasje. Een leuk cadeau om te krijgen en ook altijd handig. Een ruim assortiment aan bedrukte USB sticks vind je bij usbstick.nl.

Ga op bezoek

Een relatie hou je natuurlijk het beste in stand door elkaar zo nu en dan te spreken. Ga er daarom regelmatig op pad om bij je klanten en zaken relaties op bezoek te gaan, ook als daar niet direct aanleiding toe is. Een kop koffie drinken kan eigenlijk altijd en vinden de meeste ook leuk. Je kunt het even over koetjes en kalfjes hebben, over het bedrijf en over nieuwe mogelijkheden die zich misschien spontaan voordoen.