baby

Ben je ondernemer? En ben je veel onderweg? Als ondernemer kan het inhuren van chauffeurs soms de moeite waard zijn. Misschien heb je een belangrijke zakenpartner te ontvangen, of dien je snel van de ene naar de andere afspraak te worden gereden. Maar hoe vind je een goede chauffeur voor jouw bedrijf? In deze blog delen we vijf tips voor als je op zoek bent naar een chauffeur.

Bepaal je wensen en eisen

Voordat je op zoek gaat naar een chauffeur, is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat je precies zoekt. Wil je iemand die fulltime beschikbaar is, of alleen voor bepaalde uren of dagen in de week? Moet de chauffeur in het bezit zijn van een bepaald rijbewijs of ervaring hebben met bepaalde voertuigen? Maak een lijstje van je wensen en eisen, zodat je gericht op zoek kunt gaan.

Besteed aandacht aan de sollicitatieprocedure

Een chauffeur is het visitekaartje van jouw bedrijf en dat betekent dat je zorgvuldig moet zijn bij het kiezen van kandidaten. Besteed aandacht aan de sollicitatieprocedure: stel goede vragen, vraag referenties op en hou ook een rijtest. Zo krijg je een goed beeld van de persoon achter het cv en kun je de meest geschikte kandidaat kiezen.

Investeer in goede arbeidsvoorwaarden

Als je een goede chauffeur hebt gevonden, wil je hem of haar natuurlijk wel aan je bedrijf binden. Investeren in goede arbeidsvoorwaarden kan daarbij helpen. Denk aan een marktconform salaris, een leaseauto, een telefoon van de zaak en eventueel andere secundaire voorwaarden. Zo laat je zien dat je waarde hecht aan de inzet van de chauffeur en is de kans groter dat hij of zij voor langere tijd aan je bedrijf verbonden blijft.

Zorg voor duidelijke communicatie

Om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de chauffeur. Leg de werkzaamheden en verantwoordelijkheden vast in een contract en bespreek ook hoe je de communicatie wilt laten verlopen. Spreek af hoe de chauffeur moet handelen bij bijvoorbeeld noodgevallen of vertragingen en geef duidelijk aan wat je wel en niet van hem of haar verwacht.

Hou regelmatig contact

Als de chauffeur eenmaal aan de slag is, is het zaak om regelmatig contact te houden. Bespreek of alles naar wens verloopt en of er nog zaken zijn waar de chauffeur behoefte aan heeft. Zo zorg je ervoor dat eventuele problemen snel worden opgelost en dat de samenwerking soepel blijft verlopen.

Samenvattend

Als je op zoek bent naar een chauffeur, is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Bepaal je wensen en eisen, voer een goede sollicitatieprocedure, investeer in goede arbeidsvoorwaarden, zorg voor duidelijke communicatie en hou regelmatig contact met de chauffeur. Op die manier kun je een goede samenwerking realiseren en ben je verzekerd van een betrouwbare chauffeur die jou en je bedrijf op professionele wijze kan vertegenwoordigen.

Bron: Actief65+

inhuren van chauffeurs

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *